Article_Top_970x250

Dodik žali zbog ostavke Strachea: ´Očevidno se radi o namještaljci...´

nastavit će surađivati s fpo-om

Dodik žali zbog ostavke Strachea: ´Očevidno se radi o namještaljci...´

svibnja 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Dodik je s austrijskim desničarima godinama gradio srdačne odnose, a prije dvije godine je sve Srbe koji žive u Austriji pozvao da na predsjedničkim izborima glasaju za Norberta Hofera koji je sada nakon Stracheova povlačenja preuzeo vođenje FPO-a

Žaleći za Stracheom, čiju je karijeru uništila umiješanost u korupcijski skandal, Dodik je novinarima u Banjoj Luci kazao kako ovo vidi kao "namještaljku" i "balkanizaciju europske politike".

"Očevidno se radi o namještaljci, vidite da nije bilo nikakve štete. Prošlo je dvije godine i nije bilo nijednog poteza od onog što je rečeno", kazao je Dodik koji je prije nepuna dva tjedna u Beču imao vrlo srdačan susret sa Stracheom kada je od njega tražio podršku za blokiranje približavanja BiH NATO-u.

Dodik je s austrijskim desničarima godinama gradio srdačne odnose, a prije dvije godine je sve Srbe koji žive u Austriji pozvao da na predsjedničkim izborima glasuju za Norberta Hofera koji je sada nakon Stracheova povlačenja preuzeo vođenje FPO-a.

Dodik je najavio kako će nastaviti saradnju s FPO i nakon skandala koji je kompromitirao tu stranku.

"Nastavit ćemo surađivati s novom strukturom, naši odnosi su uvijek bili dobri. Tko se odlučio da tako moderira odnose u Europi, to ostaje da se vidi. Ja sam sa Stracheom imao odličnu suradnju, a to gdje on sjedi i s kim razgovara, nije moje. Njihova je odgovornost, njihovo pravo, mislim da se radi o balkanizaciji europske političke situacije", zaključio je Dodik, prenosi Hina.

Dnevnik.ba