StoryEditor
sastanak u beogradu

Dodik, Vučić i Orban najavili zajedničko djelovanje

Piše desk  /  16.09.2022., 18:40h

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom rekao je da su razgovarali o važnim strateškim pitanjima.

- Postoji zabrinutost za buduća kretanja na globalnom nivou, regionalnom. Bilo je veoma zanimljivo slušati što to i kako vidi mađarska Vlada i njen premijer - istaknuo je Dodik, prenosi RTRS.

Zahvalio se kako kaže, Viktoru Orbanu na podršci i pomoći koja je već stigla u Republiku Srpsku.

- Pričali smo i o nekim drugim modalitetima i apsolutno mogu da budem zadovoljan činjenicom da postoji mogućnost za dodatne aranžmane, koji su važni za Srpsku - naveo je Dodik.

Dodik je istakao da je također zahvalan i Vučiću da se danas razgovaralo na temu pomoći Srpskoj.

- Drago mi je da možemo da razgovaramo o stanju u Republici Srpskoj, ekonomiji i izazovima koji je očekuju. Dobio sam uvjeravanja da će oni kao dokazani prijatelji Srpske apsolutno pratiti situaciju i tamo gdje bude potrebno, zajednički da djelujemo - istaknuo je Dodik.

Kaže i da ono što je još važnije počeli su da razgovaraju i o strateškim koracima u budućnosti.

- Tu je i zajednički nastup u nekim elementima ekonomije. Vrijeme je da sagledavamo zajednički energetsku i drugu situaciju, kako bismo mogli jedni drugima pomagati i na pravi način reagirati. Stabilnost zavisi od ekonomije - rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:39