StoryEditor
O susretu s lavrovom

Dodik: Visoki predstavnik nema legitimitet, Rusija ga ne prihvaća

Piše desk  /  11.10.2021., 07:52h
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon radne večere u Beogradu da je s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom imao sveobuhvatne razgovore, kao i da je najvažnija tema bila situacija u BiH.

Dodik je istaknuo da su razgovarali o ukupnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o izazovima koji su očigledni i zastoju i funkcioniranju svega što u posljednje vrijeme dramatizira situaciju u BiH.

- Znate da Rusija ne prihvaća nametnuta rješenja visokog predstavnika. Poznat je stav Rusije o tome da se netko predstavlja visokim predstavnikom bez odluke Vijeća sigurnosti. On nema legitimitet, a Rusi su i ranije predlagali da se visoki predstavnik imenuje na nekoliko godina i da se rezolucijom točno i jasno utvrdi da nema bonske ovlasti- istaknuo je Dodik.

- Razgovarao sam i a predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o situaciji na zapadnom Balkani i izazovima, a posebno o pitanju Kosmeta - naglasio je Dodik.

Dodik je zaključio da je s Lavrovom imao suštinski dobar razgovor, u kojem je prijateljstvo Rusije i podrška u realizaciji Daytonskom sporazumu apsolutno jasna.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 16:20