Article_Top_970x250

Dodik: Vijeće ministara najkasnije do 23. prosinca

srpski član predsjedništva

Dodik: Vijeće ministara najkasnije do 23. prosinca

pro 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da će najkasnije do 23. prosinca biti zakazana sjednica parlameta BiH na kojoj bi bilo izabrano novo Vijeće ministara.

Dodik je rekao da očekuje da će do kraja idućeg tjedna biti izvršena provjera kandidata za ministarska mjesta u Vijeću ministara, a sjednica parlamenta bi u tom slučaju bila zakazana 18. prosinca, a najkasnije do 23. prosinca.

“Na ovaj način bi završili proces koji je neopravdano dugo trajao i koji je doveo do zastoja na mnogim poljima”, rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Dodik je napomenuo da će ministarska mjesta u novom sazivu Vijeću ministara BiH biti popunjena u skladu sa dogovorom koalicijskih partnera.

“Sinoć smo razgovarali sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je meni i predsjedavajućem Vijeću ministara Zoranu Tegeltiji priopćio da će do ponedjeljka dostaviti imena kandidata za ministre”, rekao je Dodik.

Ako to isto učini i bošnjačka strana, kaže Dodik, Tegeltija može u ponedjeljak, 9. prosinca zatražiti provjeru kandidata, prenosi Ero.tel.

Dnevnik.ba