Article_Top_970x250

Dodik: Valentin Inzko može okačiti mačku o rep svoje bonske ovlasti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Valentin Inzko može okačiti mačku o rep svoje bonske ovlasti

svibnja 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banja Luci da Treći pješadijski puk ima pravo na takozvanu pukovsku uniformu i da mu za to ne treba suglasnost Ministarstva obrane BiH budući da je on njima nadležan.

"Meni su objasnili da postoje pravila koja govore da Treći pješadijski puk može imati pukovsku uniformu. Što će meni suglasnost Ministarstva obrane? Ja sam njima nadležan, a ne oni meni. Imaju pravo na tzv. pukovske uniforme. Svečana plava uniforma će biti", kazao je Dodik.

Naveo je kako nitko nije spominjao rat, već da je riječ je o 12. svibnju i svečanosti obilježavanja dana vojske RS-a. 

"Mislite da uniforma nije tradicija? Bit će postrojeno i bit će urađeno na najbolji mogući način. Kad su počeli da nam brane obilježavanje 9. siječnja, mi smo počeli svake godine izlaziti. Ako nam ne uspije, obući ćemo jedan broj naše policije i obilježiti 12. svibnja. Ako je dan vojske onda je i dan sjećanja na vojsku RS-u", rekao je Dodik.

Dodao je rekao kako mu se sviđa ideja da ih postroji na stadionu Borca i dovede pet tisuća ljudi.

"Naše pravo je da poštujemo okolnosti u kojima se nalazimo. Napravili su ogromnu galamu oko naoružavanja policije. Sada galame na priču o formiranju rezervnog sastava koji ima za cilj da smanji troškove. To bi bili policajci koji bi bili angažirani po potrebi. To je racionalna odluka. Zašto bi samo nama to bilo spriječeno", kazao je Dodik.

Poručio je kako visoki predstavnik Valentin Inzko može mačku o rep okačiti svoja bonske ovlasti. 

"Provociram ga da to uradi. Bonske ovlasti može koristiti na bazi konsenzusa članica PIC-a. I to je upitno. Inzko ima 24 tisuće eura plaću, plus plaćenu rezidenciju, odvojeni život. Naravno da se on bori za to. Uveden je Aneksom 10. Bilo je i onih koji su rekli da nije to prihvatljivo", istakao je Dodik.

Naveo je kako u BiH treba formirati Vijeće ministara i da se dobije mišljenje EU kako bi mogli aplicirati na projekte EU. 

"To nama treba", zaključio je Milorad Dodik, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250