Article_Top_970x250

Dodik: Ustavni sud se samo tako zove, on je okupacijski sud i želi kreirati novi politički sustav, to je protivno Daytonskom sporazumu

srpski član predsjedništva

Dodik: Ustavni sud se samo tako zove, on je okupacijski sud i želi kreirati novi politički sustav, to je protivno Daytonskom sporazumu

ožu 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Lider SNSD-a Milorad Dodik snoć je poručio "da Ustavni sud želi kreirati novi sustav vlasničkih i svakih drugih odnosa, što je protivno Daytonskom sporazumu".

"To je nešto što moramo zaustaviti, prekinuti i reći da to ne može. Ustavni sud se samo tako zove, on je okupacijski sud i želi kreirati novi politički sustav, novi sustav vlasničkih i svakih drugih odnosa.

To je protivno Daytonskom sporazumu i naravno da Republika Srpska ima pravo na svoje razmišljanje i nikada nećemo odlučiti da se odreknemo svog prava da branimo ono što pripada nama. Izgubiti pravo na upravljanje resursima, znači izgubiti slobodu, a Republika Srpska je sinonim za našu slobodu i ne želimo to izgubiti", rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Sigurna sam da će Prijedor, kao i sve druge općine i gradovi u RS, prepoznati politiku SNSD-a, a ta politika je mirna i stabilna RS koja čuva i brani svoje nadležnosti, poručila je potpredsjdnica SNSD-a Željka Cvijanović.

"To je Republika Srpska koja razvija infrastrukturu, i koja popravlja stvari u svim oblastima i nosi odgovornost za određene procese. Mi smo velika stranka koja razumije koliki je naš udio u svemu onome što radi jedna koalicijska vlada i što je naša koalicijska politika", navela je Cvijanović, prenosi N1. 

Dnevnik.ba