Article_Top_970x250

Dodik: Ustavni sud BiH je kriminalna organizacija koja ne poštuje Ustav ni zakone

"Imovina pripada entitetima"

Dodik: Ustavni sud BiH je kriminalna organizacija koja ne poštuje Ustav ni zakone

svibnja 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas da Ustav BiH precizira da sve ono što nije izričito dano državi Bosni i Hercegovini, pripada entitetima, pa tako i imovina.

Komentirajući apelaciju Ministarstva obrane BiH u vezi s knjiženjem na državu BiH više od 250.000 metara kvadratnih zemljišta u općini Foča, koje je u posjedu RS, koju je usvojio Ustavni sud BiH, Dodik je rekao novinarima u Derventi da imovina po Ustavu pripada entitetima, prenosi Fena.

Tvrdi da su odluke Ustavnog suda BiH protiv interesa RS.

-Ustavni sud BiH je postao kriminalna organizacija koja ne poštuje Ustav ni zakone, ili poštuje samo zakone koje je nametnuo visoki predstavnik. Ovdje se očigledno radi o pljački i otimačini koja se pokušava legalizirati odlukama Ustavnog suda koji u kontinuitetu krši Ustav i radi protiv Republike Srpske – ustvrdio je Dodik.

Prije nekoliko dana Ustavni sud BiH usvojio je apelaciju Ministarstva obrane u BiH u vezi sa knjiženjem na Bosnu i Hercegovinu više od 250.000 metara kvadratnih zemljišta u općini Foča, koje je u posjedu RS.

Dnevnik.ba