StoryEditor
Predsjednik snsd-a

Dodik uoči sastanka u Mostaru: "Očekujem dogovore, izgovora je bilo i previše"

Piše fena  /  27.02.2024., 11:32h

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je uoči današnjeg sastanka u Mostaru, kako očekuje da će s koalicijskim partnerima na državnoj razini postići dogovore koji predstavljaju korak naprijed u zakonodavnom procesu i na putu ka EU.

"Očekujem da nađemo način. Izgovora je bilo i previše", poručio je Dodik na X-u te dodao da očekuje da će želja da se učini dobro za sve narode, biti jača od želje da se učini loše drugima.

Rekao je i kako je Republika Srpska posvećena dijalogu i kompromisu.

"Sve što smo uradili u posljednjih godinu dana, uradili smo tako što smo poštivali ustavne nadležnosti. Vjerujem da ćemo se tako rukovoditi i danas", istaknuo je Dodik.

"Političko iskustvo koje imam svjedoči da su okolnosti izvan BiH uslovljavale da se ne naprave pozitivni pomaci. Odlazim u Mostar uvjeren da imamo i ljudsku i političku zrelost da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih geopolitičkih interesa", dodao je.

Kazao je i kako je geopolitička situacija složena te da su narodi tako snažnih povijesnih sjećanja, kao što su narodi Balkana, uvijek podložni utjecajima koji ih dovode do toga da podnose žrtve na oltaru tuđih interesa.

"Vjerujem da je zajednički interes svih nas da branimo našu demokraciju i interes naših naroda koji su nas birali. Demokracija i odluke koje dolaze s vana nisu kompatibilni i Republika Srpska na nametanja ne pristaje", poručio je čelnik SNSD-a.

Istaknuo je i da Republika Srpska zato ima snažno i odlučno liderstvo, utemeljeno u povijesti i mentalitetu velikog naroda kakvi su Srbi.

"Mi znamo da je tajna sreće sloboda, a da je tajna slobode hrabrost. A hrabrost je u demokraciji ništa drugo do služiti svom narodu, a ne strancima i tuđim interesima", zaključio je Dodik.

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru danas se s početkom u 15 sati održava sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na razini BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:49