StoryEditor
vila na dedinju

Dodik u Tužiteljstvu BiH u svojstvu osumnjičenog

Piše desk  /  29.03.2022., 14:33h
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovno je danas na saslušanju u Tužiteljstvu BiH u vezi sa spornom kupovinom vile na Dedinju u Beogradu.

Dodik je pozvan u Tužiteljstvo BiH u svojstvu osumnjičenog, a današnje saslušanje je nastavak ispitivanja koje je počelo prošlog tjedna, kada je Dodik zatražio dodatno vrijeme kako bi pripremio svoju obranu.

Tužiteljstvo BiH je otvorilo istragu protiv Dodika zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pranje novca, kao i da je zloupotrijebio službeni položaj i ovlasti pri kupovini vile na Dedinju. Istražitelji sumnjaju da je Dodik novcem nezakonitog porijekla kupio vilu na Dedinju, te da je, kako bi prikrio porijeklo novca, podigao kredit u bijeljinskoj Pavlović banci (sada Naša banka).

Sarajevski portal Istraga naveo je da Tužiteljstvu BiH u ovom slučaju problem predstavlja činjenica da vlasti u Srbiji odbijaju BiH, putem mehanizma međunarodne pomoći, dostaviti dokumentaciju o tome kako je Dodik kupio vilu na Dedinju.

Dodik je vilu na Dedinju u Beogradu kupio 14. svibnja 2007. godine za 750.000 eura od Komercijalne banke, koja je bila vlasnik vile. Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, ali se ispostavilo da je kredit u "Pavlović banci" podigao tek godinu kasnije, 27. lipnja 2008. godine.

Dodik je nedavno negirao bilo kakvu krivnju u vezi s kupovinom vile u Beogradu, navodeći da je cijeli slučaj politiziran.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 10:16