Article_Top_970x250

Dodik u Srebrenici: Bol ne smijemo dijeliti

dan općine srebrenica

Dodik u Srebrenici: Bol ne smijemo dijeliti

ožu 11, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Foto: RTRS)

Priznanje koje sam dobio ne doživljavam kao pobjedu nad bilo kim - rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik, kojem je danas u Srebrenici, na svečanoj sjednici povodom Dana općine Srebrenica.

Srebrenicu smo uvijek promatrali kao lokalnu zajednicu u koju treba dodatno da ulažemo. Ovo je specifično mjesto zbog tragedije koja ju je zadesila. Bol ne smije da se dijeli, a svi oni koji su odgovorni za zločine trebaju odgovarati. Priznanje koje sam dobio ne doživljavam kao pobjedu nad bilo kim - rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik, kojem je danas u Srebrenici, na svečanoj sjednici povodom Dana općine Srebrenica, uručeno najveće općinsko priznanje Plaketa sa zlatnim grbom.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić zahvalio je ljudima koji su pomogli razvoju Srebrenice, prenosi Fena.

- Drago mi je što je ova svečana skupština protekla u najboljem redu. Žao mi je što nisu bili prisutni politički predstavnici Bošnjaka, ali bilo je građana bošnjačke nacionalnosti. Hvala i Vladi Srbije koja je uložila velika sredstva za razvoj Srebrenice – rekao je Grujičić.

Bošnjački politički predstavnici nisu bili prisutni na svečanoj sjednici Skupštine Općine Srebrenica i obilježavanju Dana Općine, nakon što su srpski odbornici jednostrano donijeli odluku o dodjeli zlatne plakete predsjedniku RS-a.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250