StoryEditor
predsjednik rs

Dodik: U BiH se moraju pitati Hrvati, Bošnjaci i Srbi a ne Amerikanci i Britanci

Piše desk  /  17.01.2024., 13:07h

Svake godine u isto vrijeme čitamo iste prijetnje od istih ljudi i gledamo kako dužnosnici Zapada negiraju Daytonski sporazum, osuđujući Srpsku što u skladu sa zakonima i propisima obilježava svoj dan. Takvim radnjama i osporavanjem Republike Srpske osporavaju BiH, jer BiH bez Republike Srpske ne postoji, napisao je predsjednik RS Milorad Dodik na društvenoj mreži X (bivši Twittter).

 

"BiH je sastavljena od Republike Srpske i Federacije i nikada se neću umoriti od toga da svima koji se prave neupućeni u to govorim ono što piše u Ustavu i Daytonu. Ustavni sud u BiH je političko tijelo, a sada i službeno strana politička organizacija. Srba nema, a uskoro će ostati i bez Bošnjaka i Hrvata. Takvo tijelo godinama se poziva na raniju praksu i odluke, umjesto na Ustav BiH. Takav pristup pravu i pravni sitem ne postoji nigdje na svijetu i naravno da ga neće prihvatiti ni Republika Srpska i to je sa stanovišta svake normalne osobe potpuno legitimno", poručio je predsjednik RS.

Zakon o Ustavnom sudu i odlazak stranaca, dodao je, omogućit će da na prostoru BiH zaživi pravo, koje je Zapad srušio. 

"Nismo u srednjem vijeku i sigurno nećemo dozvoliti da nas Amerikanci vrate tamo svojim neuspješnim intervencijama, uz prešutno odobrenje zbunjene Europe. Mi znamo tko smo, znamo naša prava, kao i način da ih ostvarimo. Neka to imaju na umu svi koji pokušavaju da ovdje provode neke svoje planove. Ovdje se neće pitati ni Britanci ni Amerikanci, nego Srbi, Hrvati i Bošnjaci, ili neće biti prostora da se bilo tko pita", naveo je Dodik.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 03:01