StoryEditor

Dodik u Beogradu: Republika Srpska želi ojačati suradnju s Ruskom Federacijom

Piše D  /  17.01.2019., 06:01h

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je počašćena što je danas u Beogradu i da je Rusija važan partner Srpske.

Ona je istaknula da Rusiju i Republiku Srpsku veže i prijateljstvo i političko razumijevanje, naglasivši da je Rusija na ekonomskom i vanjskotrgovinskom planu, osim što je veliki ulagač u Srpskoj, važan vanjskotrgovinski partner, prenosi RTRS.

- Imamo mnogo zajedničkih projekata. Važno je zadržati dobar nivo razumijevanja i širiti saradnju - istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske je navela da ima mnogo započetih projekata u suradnji sa Rusijom i u sektoru obrazovanja, naglasivši da se kao prostor za dodatnu saradnju otvara i oblast zdravstva i medicine, što je prilika koju Republika Srpska namjerava da iskoristi.

- Razumijemo da je Republika Srpska malo tržište i mala ekonomija, ali uvijek je važno da za velike poduhvate imate velike partnere - rekla je ona.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo zbog predstojećeg sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Podsjetio je na dobre odnose i suradnju Rusije i Republike Srpske, istakavši da Srpska želi dojačati suradnju s Ruskom Federacijom u oblasti obrazovanja.

- Veoma važno je reći da sam ja ovdje kao srpski član Predsjedništva BiH, ali moj primarni interes je Republika Srpska. Smatram svojom obvezom i dužnošću da primarno afirmiram interese Srpske - naglasio je Dodik.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je omogućio da se u okviru posjete predsjednika Putina nađe prostor i vrijeme i za razgovor predsjednice Srpske i njega sa Putinom.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:46