Article_Top_970x250

Dodik tvrdi: Interpol naveo da nitko ne traži ikonu

podnijeto više od 30 tužbi

Dodik tvrdi: Interpol naveo da nitko ne traži ikonu

sij 28, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je "Interpol naveo da nitko ne traži ikonu Svetog Nikole, kao što nije bila potraživana ni na dan dolaska u Istočno Sarajevo ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova".

“Prije tri dana u BiH je boravio ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič koji je rekao da nemaju dokaze da je ikona ukrajinska i da nikada nije bila dio kulturnog nasljeđa, ali ih boli što je data Rusima. Imate situaciju da ministar vanjskih poslova BiH (Bisera Turković) inzistira na ovome, a u svakoj drugoj državi bi svi organi zaštitili ovu vrstu priče, pa i ako je greška, izvinuli bi se drugoj državi”, rekao je novinarima Dodik, piše Srna.

On je istaknuo da “postoje ljudi u BiH, kao što je Turković, koji su sve uveli u pravosudni proces”.

“Ako niko ikonu ne potražuje, zašto se provodi istraga i u čemu je greška? Što je krivica, koga ganjate i što hoćete? Interpol je rekao, a taj papir imamo, da ikona na dan dolaska Lavrova nije potraživana, kao što je ni sada nitko ne traži”, dodao je Dodik.

On je naveo da protiv njega u tužiteljstvima ima više od 30 tužbi.

“Što god progovorite odmah neko iz Federacije BiH uputi tužbu. Neki dan sam dobio obavještenje da je prekinuta istraga koja se vodila jer sam nekada u Gacku nešto rekao. Prijavu je tada podnio Transparency international, koji je međunarodna organizacija. Tko je ova organizacija da odlučuje o našim životima? Živimo, nažalost, u takvoj zemlji”, rekao je Dodik, piše Srna.

Dnevnik.ba