StoryEditor

Dodik: Tužiteljstvo je trebalo više da uradi u ‘slučaju Dragičević‘

Piše D  /  28.09.2018., 12:09h

- Tužiteljstvo je trebalo da uloži više napora da bi to što prije bilo riješeno i izbjegnute bilo kakve spekulacije - rekao je Dodik novinarima.

Protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, MUP RS je podnio kaznenu prijavu Okružnom javnom tužiteljstvu Banjaluka, zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju "Dragičević", prenosi Fena.

Ta prijava je proslijeđena Republičkom tužiteljstvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na daljnje postupanje.

Mediji su, pozivajući se na neslužbene izvore, javili da je Karan prijavljen zbog toksikološkog nalaza u kojem je navedeno da u krvi ubijenog Davida Dragičevića ima toksina, dok je kasnije utvrđeno da to, zapravo, nije točno.

Prije nekoliko dana Alenu Kukiću, inžinjeru elektrotehnike iz Banje Lake određen je pritvor zbog sumnje da je manipulieao dokazima u slučaju ubojstva Davida Dragičevića, a Okružno javno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv dva policajaca, zbog sumnje da su izgubili donji veš tog banjalučkog mladića, koji bi mogao da posluži kao dokaz u tom slučaju.

Više od šest mjeseci, okupljanjima u centru grada, obitelk Davida Dragičevića traži da se uhite njegove ubojice.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:19