StoryEditor
srpski član predsjedništva

Dodik: Turska je u kandidatskom statusu 45 godina, BiH mogu zarobiti 60 godina. To treba primiti s dosta rezerve

Piše FENA  /  28.10.2022., 14:01h

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je danas nakon sastanka s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen u Predsjedništvu BiH da bi BiH trebala dobiti pregovarački status, a ne kandidatski status.

- Turska je u kandidatskom statusu 45 godina, a Bosnu i Hercegovinu u kandidatskom statusu mogu zarobiti 60 godina. Ovu igru treba igrati korektno i pošteno s obje strane - ocijenio je Dodik u izjavi novinarima nakon sastanka s Von der Leyen koja boravi u službenom posjetu BiH.

Stava je da BiH treba ići europskim putem, ali da je evidentno da i Europa ima sve više problema te je potrebno da se objasni kako će se Europska unija nositi s tim problemima.

- Nije korektno da se govori o kandidatskom statusu, a zadržavaju se Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH i strani suci u Ustavnom sudu BiH. Zato to treba primiti s dosta rezerve. Odluka je na Europskom vijeću koje će dati konačnu odluku o tome - podvukao je Dodik.

Von der Leyen se po dolasku u glavni grad BiH sastala s članovima Predsjedništva BiH, nakon čega je s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom svečano otvorila novoizgrađeni tunel Ivan na Koridoru Vc.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:40