StoryEditor

Dodik: Turković i SDA se predstavljaju kao zaštitnici muslimana

Piše D  /  23.06.2021., 08:06h

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine, istakao je da u potpunosti podržava teritorijalni integritet i cjelovitost NR Kine, kao i "sve akcije koje ona poduzima na očuvanju svog suvereniteta". 

Dodik je naglasio da se Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije moglo pridružiti zajedničkoj izjavi pojedinih zemalja u vezi sa stanjem ljudskih prava u Kine s obzirom na to da nije dobilo stav Predsjedništva BiH. 

Naglasio je da takav potez MVP-a nije u skladu s Ustavom i zakonima, prenosi N1. 

‘‘Predsjedništvo BiH nije postiglo suglasnost u vezi s pridruživanjem BiH izjavi o navodnom kršenju ljudskih prava u Kini. Unilateralni potezi Ministarstva vanjskih poslova, koji nisu ništa drugo do miješanje u unutarnja pitanja Kine, nedopustivi su, neprihvatljivi i za posljedicu imaju ozbiljno narušavanje dobrih i prijateljskih odnosa s NR Kinom‘‘, poručio je Milorad Dodik. 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je naveo da je podrška ‘‘dezintegraciji Kine dok se štiti integritet BiH ilustracija neozbiljnosti i licemjernog ponašanja bošnjačkih ministara među kojima prednjači Bisera Turković‘‘, priopćeno je iz njegovog Kabineta.

 ‘‘U sljedećim danima osobno ću informirati kineskog predsjednika Xi Jinpinga da stavovi Bisere Turković i veleposlanika BiH u Ženevi ne odražavaju stav Predsjedništva niti BiH. Stav s kojim je Turković izašla na međunarodnoj političkoj pozornici je njen i stav SDA koja se predstavlja kao zaštitnik muslimana. Srbi iz Republike Srpske su opredijeljeni za jačanje prijateljskih odnosa s kineskim narodom‘‘, poručio je Milorad Dodik.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:24