Article_Top_970x250

Dodik: Treći entitet je moguć ako ga Hrvati traže!

"komšić nepoželjan u zagrebu"

Dodik: Treći entitet je moguć ako ga Hrvati traže!

lis 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Hrvati spremaju za dvije godine bojkot općih izbora u BiH.

Dodik je naveo da ih u tome razumije, jer je to za njih presudno. On je napomenuo i da su mu prilikom posjete Zagrebu hrvatski predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković prenijeli zabrinutost za položaj Hrvata u BiH i da traže rješenja o promjeni Izbornog zakona.

Na pitanje da li je moguć treći entitet u BiH, Dodik je za TV Kurir rekao da je kad bi ga Hrvati tražili.

"Ako ga Hrvati traže moguć je", kazao je.

Govoreći o tome kako se dogodilo da je on pozvan u posjetu Zagrebu i na susret s Milanovićem i Plenkovićem, Dodik je rekao je on "srpski član Predsjedništva i da nosi u sebi legitimitet izbora".

On je napomenuo da se razgovor vodio isključivo o položaju Hrvata u BiH, da je hrvatska država zapostavila Hrvate u BiH, za što su sami krivi, jer su "izašli na referendum 1. ožujka i glasali za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu koja im se sada lupa o glavu".

Dodik je naveo da su u Zagrebu odbili bilo kakvu mogućnost da pričaju sa Željkom Komšićem.

Govoreći o tome da je poslije posjete Zagrebu bio s Draganom Čovićem u Beogradu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da je tema u Beogradu bila situacija u BiH i kako se može pomoći, te da Vučić sve vrijeme pokušava pomoći Federaciji BiH, ali da u FBiH od svega prave problem.

"Kad je dao dva respiratora Goraždu, gorila je FBiH, umjesto da kažu – skidamo kapu... Usput su pokušali da ga ubiju u Srebrenici i nikada nisu htjeli da odgovore, jer tu postoji blokada i sprega muslimanskih i američko-britanskih službi koje kontroliraju što tko treba uraditi", rekao je Dodik.

Kada je riječ o negativnim komentarima u Sarajevu zbog njegove posjete Zagrebu, Dodik je naveo da on nije komentirao posjetu Bakira Izetbegovića Zagrebu, te je dodao kako se osjeća superiorno zbog onoga što radi i misli da radi pravi posao.

"Za mene ne postoji neki poseban autoritet u svijetu koji bi mogao da pomjeri moje osnovne političke stavove", istaknuo je Dodik.

On je ponovio da će se "BiH raspasti bez rata", a jedino što može da funkcionira je Republika Srpska, prenosi Srna.

Dnevnik.ba