Article_Top_970x250

Dodik: Tražit ću premještanje veleposlanstva BiH iz Tel Aviva u Jeruzalem

zahtjev srpskog člana predsjedništva

Dodik: Tražit ću premještanje veleposlanstva BiH iz Tel Aviva u Jeruzalem

ruj 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Profimedia

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najavio je danas da će tražiti premještanje Veleposlanstva BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jeruzalem.

''Za Republiku Srpsku bi možda bilo dobro i već danas ću uputiti zahtjev Predsjedništvu BiH da donese odluku i izmjesti veleposlanstvo Bosne i Hercegovine iz Tel Aviva u Jeruzalem'', najavio je Dodik jutro u NSRS.

Dodao je da će to reći i Matthewu Palmeru.

''Očigledno je da je to visoki interes SAD-a, što smo mogli vidjeti neki dan kad su bili razgovori Vučića i ostalih tamo. Zašto mi ne bismo uradili takvo nešto ako nam je stalo do američke podrške. Danas ćemo to uputiti. Dolazi Palmer (specijalni predstavnik američkog državnog tajnika za zapadni Balkan)  u srijedu i reći ću mu da je to važno za Bosnu i Hercegovinu'', dodao je .

Narodna skupština, podsjećamo, razmotrit će na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između SIP-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sustave (IFES), vrlo štetna za vitalne interese RS.

Podsjećanja radi, palestinske vlasti priopćile su jučer da će prekinuti odnose sa svim državama koje budu otvarale veleposlanstva u Jeruzalemu ili ih premještali iz Tel Aviva u Jerusalem.

Dnevnik.ba