StoryEditor
predsjednik RS

Dodik: Sve što bude potpisano o imovini bit će i provedeno

Piše desk  /  22.04.2023., 16:45h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u ponedjeljak, 24. travnja biti potpisan dokument koji se odnosi na pitanja imovine i poručio da će sve potpisano biti i provedeno i da u to nitko ne treba sumnjati.

- Ne treba nitko sumnjati da ćemo donijeti odluku o povlačenju sudaca iz Ustavnog suda BiH i da ćemo u okviru Ministarstva unutarnjih poslova organizirati službu koja će nadzirati i pratiti. To je naše pravo - izjavio je Dodik u Beogradu nakon vojne vježbe "Granit 2023.", prenosi RTRS.

Dodik je podsjetio da je granica između dva entiteta definirana Aneksom dva Daytonskog sporazuma, s pripadajućim mapama koje jasno utvrđuju kome pripada koja teritorija.

On je upitao što je tu nelegalno i što u tome ima novo.

- Ako ima novo, pokažite mi - dodao je Dodik.

Dodik je rekao da su se jučer u Banjoj Luci sastali ozbiljni ljudi, da je njegov tim sastavio početni dokument i da su uvažene i sugestije drugih, da sve to ide na organe stranaka i da će se ponovo sastati u ponedjeljak.

Govoreći o nedolasku predsjednika PDP-a Branislava Borenovića i lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na sastanak, Dodik je rekao da misli da sebe ponižava komentirajući Vukanovića koji je izopćen iz normalnog dijaloga i sposobnosti da to vidi.

On je dodao da čak i ne zna kako se zova Vukanovićeva stranka.

- Naravno, njemu je lijepo kada odu u FBiH i sjedi s njima, ali to je njihov problem. Mislim da ćemo u ponedjeljak pozvati i njih. Nije to nikakva molba. Mi ne molimo nikoga - rekao je Dodik.

Kada je riječ o Borenoviću, on je naveo da se "zna koji je Borenovićev kapacitet izdaje".

- Da ima imalo političke logike i političke pameti kao što nema, on bi jučer bio tamo - poručio je Dodik.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 02:10