Article_Top_970x250

Dodik: Staniću, tražio si od mene dva milijuna da pređeš iz SDS-a u SNSD

burno na sjednici nsrs-a

Dodik: Staniću, tražio si od mene dva milijuna da pređeš iz SDS-a u SNSD

svibnja 11, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: N1

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS da mu je Miladin Stanić, predsjednik Kluba SDS-a u NSRS-u, kada su bili kod Stanićevog kuma, tražio dva milijuna maraka da prijeđe iz SDS-a u SNSD ili neku drugu političku stranku, prenose Nezavisne novine.

Dodik je rekao da je ovaj zahtjev odbio jer je puno tražio, a da je Stanić nakon toga cijenu smanjio na milijun maraka, pa na 700 tisuća.

„Da bilo tko drugi govori o poštenju, nego se ti javio da o poštenju govoriš“, rekao je Dodik, kao reakciju na Stanićevu izjavu o korupciji u SNSD-u.

Dodik je rekao da je nakon ovog Stanićev kum rekao da je sijeno u Nevesinju, za koju je navodno Stanić tražio da se intervenira, “bilo teže nego željezo”, i da je bolje da to pusti.

“Prije rata Stanić se vozio na biciklu na kojem mu papuče nisu dolazile ni do pola stopala. Ako pričamo o kriminalu i korupciji, onda trebamo pričati o Miladinu Staniću”, rekao je Dodik.

Denis Šulić, potpredsjednik NSRS-a, nakon toga je odredio pauzu od pet minuta kako bi se spriječila daljnja napetost između Stanića i Dodika na sjednici, na kojoj su tema europske integracije.

Predsjednik Kluba zastupnika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić udaljen je s današnje sjednice.

Kako javlja novinar Nezavisnih novina, Stanić je sa sjednice udaljen nakon što je vikao tijekom govora predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dnevnik.ba