Article_Top_970x250

Dodik: Srpski narod danas ima dvije države, i to nam nitko ne može oduzeti

Dan srpskog jedinstva

Dodik: Srpski narod danas ima dvije države, i to nam nitko ne može oduzeti

ruj 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: RTRS

Naglasio je da ništa prirodnije nema nego za jedan narod da ima svoje pravo na državu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas povodom Dana srpskog jedinstva da će srpski narod vjekovima proslavljati ovaj praznik.

- Namjera je da ovo činimo godinama, desetlječima i vjekovima. Ovaj dan da slavimo i da pamtimo. To je dan kada je stradalnička vojska na Solunskom frontu prošla golgotu, i oslobodila sve ove narode na Balkanu, između ostaloga i Banja Luku - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Naglasio je da ništa prirodnije nema nego za jedan narod da ima svoje pravo na državu.

- To danas znači teritoriju, narod i efektivnu vlast. Srpski narod danas ima dvije države, i to nam nikada nitko ne može oduzeti. Mi nismo nikakvi "bosanski Srbi", već samo Srbi. Nemojte nas ponižavati i samo takvi možemo sudjelovati u bilo kavom dijalogu i nikako drugačije - istakao je Dodik.

On smatra da, ako dijalog Srba, Bošnjaka i Hrvata u BiH ne bude uspješan, treba jačati težnju da Srbi odavde žive u miru u svojoj državi.

- Mislimo da je to rješenje - rekao je Dodik i naglasio, u kontekstu položaja Srba na samoproglašenom Kosovu, da su narodi u BiH u tamnici bez slobode i prava da na pravi način upražnjavaju svoje slobode.

Izaslanik predsjednika Srbije Aleksandar Vulin uručio je povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave predsjednici Republike Srpske replike ratnih zastava ispred Palače Republike.

Vulin je zastave uručio u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića.

Cvijanović i Vulin su u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića prethodno u Palači Republike razgovarali povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dnevnik.ba