StoryEditor
Dan državnosti Srbije

Dodik: Srbi danas imaju dvije države; Vulin: Mi smo jedno

Piše Desk  /  15.02.2022., 12:36h
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Orašcu, na Dan državnosti Srbije, kazao da Srbi danas imaju dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku. To je kazao u prisustvu političkog vrha susjedne zemlje.

"U Republici Srpskoj obilježavamo ovaj dan kao svoj. Zagledani smo u Srbiju kao maticu. Srbija nama daje garancije i utočište, pomaže i daje poticaj", rekao je Dodik na središnjoj manifestaciji obilježavanja Dana državnosti Srbije, čestitajući građanima i rukovodstvu Srbije. Ovom skupu nije prisustvovao predsjednik Aleksandar Vučić, ali jesu premijerka Ana Brnabić i ministri.

Dodik je istaknuo da su Srbi uvijek donosili slobodu drugim narodima te da su "naši preci postavili temelje onoga što je danas suvremena civilizacija".

"Srećemo se ovdje i obilježavamo naš zajednički praznik, praznik koji je posvećen Prvom srpskom ustanku, danu kada su Srbi u predanoj borbi za slobodu digli ustanak i krenuli u izgradnju srpske državnosti i slobode za sve koji ovdje žive", rekao je on, prenosi RTRS.

Dodik je poručio da Srbi danas imaju dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju.

"Srbiju, koja je garant mira i sigurnosti, koju volimo i radujemo se svakom njenom napretku, Srbiju koja je garant opstanka svih Srba", izjavio je Dodik i zahvalio Srbiji za pomoć RS-u i razumijevanje.

On je istaknuo da je Srbija garant mira, država koja se pod rukovodstvom predsjednika Aleksandra Vučića gradi i ide naprijed.

Inače, "po svom" je danas nastavio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je naveo da će predstavnici Republike Srpske prisustvovati obilježavanju, ističući da se Dan državnosti Srbije ne može obilježiti bez RS-a, kao ni Dan RS-a bez Srbije.

"Mi smo jedno", poručio je Vulin.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:54