Article_Top_970x250

Dodik: SNSD-ovi kadrovi se ne povlače s razina BiH

Predsjednik SNSD-a

Dodik: SNSD-ovi kadrovi se ne povlače s razina BiH

lip 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik negirao je određene tvrdnje o povlačenju kadrova te stranke iz institucija na razini Bosne i Hercegovine.

Kaže da SNSD ostaje na razini BiH da se ne bi događalo kao u nekim ranijim razdobljima, kada su, kako dodaje, napuštana mjesta, a "utrčavali neki drugi koji su nanijeli još veću štetu“. 

Tvrdi da bi BiH, kako navodi, možda funkcionirala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta, ali da to ne može, jer se želi nametnuti da su Bošnjaci većina koji određuju što treba, a što ne treba. 

Najavio je da će, po povratku iz Rusije, gdje će na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarati o gasifikaciji RS, biti održan sastanak s političkim liderima vladajuće koalicije u RS. 

Nakon stranačkog skupa SNSD-a u Bijeljini, Dodik je u izjavi novinarima rekao da su svjesni da u BiH žive i drugi narodi i da sa njima mora da pronađe određeni modus, ali on nikako ne smije biti na štetu Srba, prenosi FENA.

Dnevnik.ba