StoryEditor
Član Predsedništva BiH

Dodik: "Šemsudin Mehmedović će biti uhićen čim se pojavi u Republici Srpskoj"

Piše desk  /  22.12.2021., 16:07h
Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će poslanik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudin Mehmedović biti uhićen čim stupi na teritoriju Republike Srpske, "zbog toga što je Srbe nazvao ‘genocidašima‘, a Republiku Srpsku ‘genocidnom tvorevinom‘".

Dodik je to rekao na konferenciji za novinare upitan da komentarira jučerašnju izjavu Mehmedovića da su Srbi "genocidaši" i hoće li RS tim povodom nešto poduzeti, prenio je Tanjug.

Povodom akcije SIPA-e u Republici Srpskoj vezano za istragu o napadu na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, Dodik je danas rekao da je riječ o politički motiviranom ponašanju pravosuđa.

"Ovo je pokušaj da se sahrani RS, mi koji smo predmet njihovih navodnih progona, apsolutno ne smatramo da to jesmo. Njihove aktivnosti govore o tome kako je namjera destabilizacija RS-a, da se uništi jedan uspješan projekt kao što je RS", rekao je on.

Naglasio je da sve što se događa u NSRS-u, rađeno je u skladu sa Daytonskim sporazumom te poručio kako dužnosnici iz RS-a imaju imunitet.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:13