StoryEditor
summit o demografiji

Dodik se zapitao u Budimpešti: U kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, hoće li morati otići?

Piše desk  /  23.09.2021., 12:51h
Srpski član Predsjedništva je istaknuo da je politika EU sebična prema Balkanu

Zbog politike Europske unije Balkan se prazni, izjavio je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u govoru na 4. Demografskom skupu u Budimpešti.

-Dolazim iz zemlje gdje nije sve određeno, gdje smo naslijedili mnoge probleme iz rata. Tijekom rata u BiH broj rođene djece je bio mnogo veći nego u doba mira. To je potpuno apsurdno, rekao je Dodik.

Istaknuo je da je politika EU sebična prema Balkanu.

-Moram reći da sebična europska politika prazni Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja s različitim kulturama. Pitam vas hoće li za nekoliko desetljeća Europljani živjeti u Europi, istaknuo je Dodik i naglasio da BiH vjerovano još dugo neće postati članica EU.

-Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, hoće li morati otići, zapitao se Dodik.

Podsjećamo, među sudionicima 4. Demografskog summita, osim dužnosnika više zemalja, predstavnici su crkava, znanstvene zajednice i medija, priopćeno je iz Dodikovog ureda.

Budimpeštanski demografski summit se četvrtu godinu zaredom održava u mađarskoj prijestolnici, a ovaj put tema je Obitelj - ključ stabilnosti. U najavi događaja posebno se ističu vrijednosti kao što su obitelj, tradicija i brak, koje su po mišljenju organizatora ugrožene, zbog čega je ovogodišnji događaj “relevantniji nego ikada”.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:20