StoryEditor
predsjednik rs

Dodik: "Schmidt je danas shvatio da ne može ući ni u jednu instituciju RS"

Piše desk  /  12.09.2023., 14:23h

Milorad Dodik, predsjednik RS, obratio se javnosti nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

U obraćanju medijima poručio je da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt danas shvatio da nije dobrodošao u RS i da je to razlog njegovog otkazivanja dolaska u Banju Luku.

Legitimitet visokog predstavnika

Poručio je svima jasno da SNSD odbacuje bilo kakvu mogućnost prihvatanja legitimiteta Schmidta u BiH.

- To je za nas apsolutno neprihvatljivo i da u tom pogledu mislimo da se treba odustati i da mi nećemo prihvatiti njegovu odluku. 

- Dakle, on ne može da uđe ni u jednu instituciju u RS. Bilo s kim da se želi sastati, to mu nije na raspolaganju. Njemu je to savršeno jasno i vidim da je odustao od dolaska u Banju Luku. To je korisno za njega i dobro je da shvaća kako nije dobrodošao – poručio je Dodik.

Također, istaknuo je da je na dnevnom redu bila tema aktualnog stanja u RS na razini BiH, ali i nekim regionalnim i drugim pitanjima.

Ekonomsko i političko stanje stabilno

- SNSD smatra da je situacija u RS stabilna. Ekonomsko i političko stanje je dobro. Vladajuća koalicija djeluje i funkcionira u skladu s koalicijskim dogovorom i na tom polju radimo na međusobnom povjerenju - rekao je Dodik.

Naglasio je da političku situaciju u RS „ugrožavaju intervencionizmi nelegalnih međunarodnih predstavnika“.

- To je kolonijalni metod koji je protivustavan. Pored toga, RS ostaje stabilna i ima prijatelje koji je razumiju – naveo je Dodik.

Dodao je da će financijska situacija u RS biti stabilna i da nitko ne može ugroziti ekonomsku moć, a dodao je i da će pratiti praktično ponašanje koalicijskih partnera na državnoj razini.

Dnevnik.ba

01. prosinac 2023 01:53