StoryEditor
najavio tužbu schmidta

Dodik: Sarajevo pokušava sačuvati oteto, Srpska je privržena Daytonu

Piše Desk  /  04.11.2021., 14:03h
Republika Srpska je privržena Daytonu i poštuje ustavno uređenje BiH te inzistira na tome da se i drugi tako ponašaju, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Srpska, dodao je, nastoji da ispravi loše poteze drugih i ukaže na nelegalno razvlašćivanje Srpske, piše Glas Srpske.

- BiH destabiliziraju oni koji za to optužuju Srpsku. Sarajevo pokušava oteto sačuvati. Neće se smiriti dok sve ne prenesu na BiH, a mi želimo da vratimo sve u ustavne okvire i nećemo odustati od toga - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

BiH je, kaže, upala u najveću krizu zbog poteza koje su povlačili drugi, a ne Srpska.

- Želimo da se vratimo na ustavni poredak. Institucijama na razini BiH je sve dozvoljeno kako bi uništili Srpsku koja želi i traži samo da se poštuju Dayton i Ustav - rekao je Dodik, naglasivši da Srpska umjesto pohvala za to, dobiva kritike.

Osvrnuo se i na sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a.

- Svima treba sada da bude jasno da nema visokog predstavnika u BiH.Republika Srpska će naći mehanizam kako tužiti Christiana Schmidta za lažno predstavljanje - rekao je Dodik.

Istaknuo je da će Srpska to pokušati uraditi u njegovoj zemlji.

Dodik je naglasio da je Vijeće sigurnosti bio na strani međunarodnog prava.

- Bit će zanimljivo gledati kako će se ponašati Schmidt. Ako nije prepoznat po Rezoluciji Vijeća sigurnosti UN, onda ne može biti prepoznat ni ovdje. Čudi me da je čovjek tog političkog iskustva sebi na kraju mogao dopustiti ovakvu blamažu - dodao je Dodik.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:48