StoryEditor

Dodik: S Programom reformi BiH ne ide u NATO

Piše D  /  24.11.2019., 02:11h

Sjednici su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Nikola Špirić, Radovan Višković i Nebojša Radmanović, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić, predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac, generalni tajnik stranke Luka Petrović, te član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija.

Proširenom Izvršnom komitetu SNSD-a prisustvovali su i poslanik DNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nenad Nešić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Nakon sjednice, koja se održava u prostorijama Tajništva Glavnog odbora SNSD-a, održana je konferencija za novinare.

Dodik je rekao da su razgovarali o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH nakon imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Govorio je i o Programu reformi koji su usvojili na sjednici Predsjedništva BiH.

- Važno je to što se njime ne kaže da BiH ide u NATO, jer on ne prejudicira članstvo u ovom savezu i sve eventualne odluke o tome morat će biti donesene - rekao je on.

Dodik je istaknuo da je Komitet pozdravio odluku o imenovanju Zorana Tegeltije čime je odblokirano formiranje vlasti na nivou BiH.

On je naveo da je na današnjoj sjednici razgovarano i o povećanju plaća u RS, kao i o povećanju mirovina i četiri mjere koje je SNSD ranije usvojio, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:40