StoryEditor

Dodik s Medvedevom: BiH i Rusija imaju razvijene odnose, ali RS ima puno intenzivnije kontakte

Piše D  /  19.10.2019., 08:10h

Na početku sastanka, koji je bio otvoren za novinare, Medvedev je istaknuo osobni doprinos Dodika u razvoju suradnje sa Ruskom Federacijom.

"Veoma mi je drago da vas vidim gospodine Dodik. Mi smo se više puta vidjeli u različitim situacijama, ali je danas lijep razlog za to", rekao je Medvedev, koji je ranije danas s Dodikom prisustvovao vojnoj vježbi u Batajnici, povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Medvedev je zamolio Dodika za pregled političke situacije u BiH, a Dodik je rekao da je suradnja dobra po svim pitanjima.

"BiH i Ruska Federacija maju razvijene odnose, ali RS ima daleko intenzivnije kontakte, nego ostali dio BiH", rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je veoma važno prisustvo ruske kompanije Zarubežnjeft u naftnom sektoru Srpske, te podsjetio da se u Banjoj Luci gradi Rusko-srpski pravoslavni centar kao odraz dobrih odnosa dva naroda.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Dodik, Cvijanović i Medvedev, nakon sastanka, prisustvuju svečanoj akademiji u Centru "Sava" povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, prenosi SRNA.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:47