StoryEditor

Dodik: "Republika Srpska izgubila vojsku, ali nije i policiju"

Piše D  /  06.10.2020., 12:10h

Entitetski ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač rekao je da mu je čast da se obrati kadetima koji će od sutra štiti građane RS, njihovu imovinu i raditi ono što su naučili na akademiji. On je naglasio da građani ovog bh. entiteta mogu da budu nove snage MUP-a, da su ovi kadeti ogledalo MUP-a i Republike Srpske.

"MUP vašim školovanjem nastavlja svoj cilj, a to je da podmladimo policiju i da imamo mlade kadrove za budućnost Republike Srpske. Vlada ulaže ogromna sredstva da bi MUP bio na usluzi građanima. Samo u Centar za obuku je i bit će uloženo više od devet milijuna KM", rekao je Lukač, koji je uručio diplome trojici najboljih u klasi.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je nova generacija policajaca dokaz RS da može, pored svih izazova, da se posveti školovanju policije kojoj narod u RS najviše vjeruje.

"Zato je vaša uloga veoma važna, da osigurate da ovaj narod ima povjerenja u vas. Vi ste najbolji među nama, koji uspijevaju da naše snove pretvore u stvarnost, da Republika Srpska bude zemlja stabilnosti, da nikome ne dozvolite kršenje zakona, bez obzira koliko bio visoko pozicioniran", poručio je Dodik kadetima.

On je rekao da je mnogo izazova s kojima policija se treba boriti, te poručio da će se vlasti u entitetu potruditi da policija ima najbolje uvjete za rad.

"Vaša dobrota mora da se osjeti na svakom mjestu, ali i strogoća, jer ne smije biti propusta nigdje. Imamo velike nade u vas, krenuli smo s ovom akademijom davno, ranije su vaše kolege školovane i odlazile na ulicu, ali vratili smo praksu da vi koji upišete akademiju imate posao", istaknuo je Dodik.

On je napomenuo da je "Republika Srpska izgubila vojsku, ali nije i policiju, koja treba da bude bedem u obrani Republike Srpske i njenih vrijednosti, stabilnosti i mira".

"Činit ćemo sve da budete zadovoljni jer smatramo da radite jedan od najvažnijih poslova u Republici Srpskoj", naglasio je Dodik, prenosi Srna.

Dnevenik.ba

19. travanj 2024 06:52