StoryEditor

DODIK Razvlašćivanjem policije žele ukinuti elemente državnosti Srpske

Piše D  /  08.01.2019., 12:01h

On je istaknuo da ima pojedinaca koji nisu zadovoljni radom policije i da to postoji svugdje, ali da je policija jedna od najjačih institucija Srpske i da sasvim sigurno nije slučajan kontinuirani napad na nju, prenosi RTRS.

"Računa se na to da treba razvlastiti još policiju u Srpskoj, što bi značilo razvlašćivanje svih njenih suštinskih elemenata državnosti", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci poslije polaganja vijenaca na spomenik poginulim braniteljima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" povodom Dana Republike.

On je istaknuo da se država zasniva i na primjeni sile koju upražnjavaju policija i vojska.

"Oteli su nam vojsku i sada pokušavaju da nam razvlaste policiju. Ovo društvo je stabilno i mirno i pored pojedinačnih slučajeva, a policija obavlja svoje poslove na najbolji mogući način i čini važan segment sigurnog i zdravog društva u Srpskoj", zaključio je Dodik.

Republika Srpska nastala je 9. siječnja 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH. Republika Srpska svoj prvi Ustav dobila je 28. veljače 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:18