Article_Top_970x250

DODIK Razvlašćivanjem policije žele ukinuti elemente državnosti Srpske

republika srpska

DODIK Razvlašćivanjem policije žele ukinuti elemente državnosti Srpske

sij 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Policija Republike Srpske jedna od najjačih institucija i da nije slučajan kontinuirani napad na nju, kako bi Srpska ostala bez suštinskih elemenata državnosti.

On je istaknuo da ima pojedinaca koji nisu zadovoljni radom policije i da to postoji svugdje, ali da je policija jedna od najjačih institucija Srpske i da sasvim sigurno nije slučajan kontinuirani napad na nju, prenosi RTRS.

"Računa se na to da treba razvlastiti još policiju u Srpskoj, što bi značilo razvlašćivanje svih njenih suštinskih elemenata državnosti", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci poslije polaganja vijenaca na spomenik poginulim braniteljima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" povodom Dana Republike.

On je istaknuo da se država zasniva i na primjeni sile koju upražnjavaju policija i vojska.

"Oteli su nam vojsku i sada pokušavaju da nam razvlaste policiju. Ovo društvo je stabilno i mirno i pored pojedinačnih slučajeva, a policija obavlja svoje poslove na najbolji mogući način i čini važan segment sigurnog i zdravog društva u Srpskoj", zaključio je Dodik.

Republika Srpska nastala je 9. siječnja 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH. Republika Srpska svoj prvi Ustav dobila je 28. veljače 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250