StoryEditor
lider snsd-a

Dodik: Razgovarao sam s Čovićem da zajednički odlučimo s kojim ćemo bošnjačkim blokom

Piše desk  /  06.10.2022., 16:48h

Govoreći o rezultatima izbora i mogućim koalicijama Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, kazao je kako je koncipiranje vlasti na razini BiH sasvim drugo pitanje u odnosu na koncipiranje vlasti u RS-u

“Tamo možete imati samo one koji su tamo pobijedili, a HDZ je nesumnjiv pobjednik izbora kod Hrvata. Kod ‘Muslimana’ imamo dva bloka koja su tu negdje”, naveo je Dodik.

On je rekao da je s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem razgovarao o tome da zajednički odluče s kojim od tih blokova mogu imati zajedničku politiku.

SDA je po broju glasova pobjednik izbora na razini Parlamenta BiH, ali i FBiH. Na drugoj strani bi se morali udružiti SDP, NIP, Naša stranka i još neki partneri.

Dodik je rekao da mu je cilj da ponovo objedini srpsko jedinstvo na razini BiH, te da ne bude podjela.

“Vidjet ćemo hoće li to biti na načelnoj političkoj razini, uz danu riječ, ili će to biti na institucionalnoj razini, da i oni /oporba/ dijele s nama vlast na razini BiH”, rekao je Dodik.

On je za ATV kazao da tome Srbi trebaju težiti, te da je to važnije od svih podjela.

Dodik kaže da je teško predvidjeti naredne poteze SDS-a, s obzirom na to da je lider te stranke Mirko Šarović poražen na izborima, ali da smatra da se ova stranka treba okrenuti Republici Srpskoj i zaštiti njenih interesa.

“To je časno i dobro za sve. Јer, u Predsjedništvu ako nema konsenzusa i ako se preglasava srpski član, on može potegnuti nacionalni interes i onda Narodna skupština RS definitivno donosi odluku”, rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 04:07