StoryEditor
srpski član predsjedništva

Dodik: Putin je izazvan u sukobu u Ukrajini, vodi računa da strada što manje civila

Piše desk  /  23.06.2022., 07:39h

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je sinoć da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio da Rusija podržava Daytonski sporazum i želi da BiH funkcionira, te da će nastaviti s razvojem investicija u BiH. Također, Dodik je u intervjuu za RTRS izjavio kako je Putin "izazvan u sukobu u Ukrajini" i da on taj "rat vodi na način da će ga dobiti".

Dodik je rekao da je s Putinom dogovorio plin za BiH po trenutno najpovoljnijim cijenama u Europi, a što znači da će Sarajevo do kraja godine imati ruski plin po povoljnijim cijenama.

Upitao je zar netko misli da bi se sastao s Putinom da su uvedene sankcije Rusiji i istaknuo da on nije ni ruski niti američki čovjek, već čovjek srpskog naroda koji se bori da mala Republika Srpska, koja ima milijun stanovnika, što je “manje od jedne ulice u Moskvi ili bilo gdje, bude faktor”.

“Ja sam taj koji mogu doći do Putina i nekih drugih ljudi. Prije mjesec dana oporba je govorila da sam izoliran, a kada odem, onda kažu, što ću tamo”, rekao je Dodik za RTRS.

Rekao je da je nedavni sastanak s Putinom u Sankt Peterburgu dogovoren prije dva mjeseca i da je ruska televizija Rusija24 “čitav dan najavljivala sastanak” i prenosila prvih 12 minuta.

Dodik smatra da je ruski predsjednik Vladimir Putin veliki čovjek i državnik koji voli svoju državu i narod.

“Putin je racionalan i razuman, ne vodi rat po svaku cijenu i vodi računa da što manje ljudi strada, a pogotovo civila u sukobu u Ukrajini”, rekao je Dodik, istaknuvši da je Putin izazvan u sukobu u Ukrajini i on taj rat vodi na način da će ga dobiti.

Dodik smatra da je najbolje da se što prije sukob u Ukrajini završi i postigne dogovor.

Dnevnik.ba

28. lipanj 2022 09:26