StoryEditor

"Dodik pristao na izdaju jer mu je Amerika obećala ukidanje sankcija"

Piše D  /  27.12.2019., 01:12h

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da je "Program reformi" po Republiku Srpsku "lošija varijanta od ANP-a i da nema nikakve nedoumice da ovaj dokument pokreće članstvo BiH u NATO". "Dokument na koji su članovi Predsjedništva BiH, među kojima je i Milorad Dodik, stavili potpise i koji su poslali u sjedište ovog vojnog saveza pokreće članstvo BiH u NATO to je 100 posto sigurno", rekao je Šarović, prenosi N1.

On dodaje da ovaj dokument podrazumijeva i formiranje novih institucija, što nije bilo predviđeno u ANP-u. "Tamo je Republika Srpska pomenuta nekoliko puta, dok u Programu reformi nije pomenuta nijednom.

U ovom dokumentu jedan čovjek odlučuje o svemu. Da ne govorimo da se u ovom dokumentu navodi da će Republika Srpska preknjižiti vojnu imovinu na BiH", pojasnio je Šarović.

Prema njegovom mišljenju, "razlog zbog koga je Dodik pristao na ovu izdaju interesa Republike Srpske, je obećanje o skidanju sankcija Amerike, kojih se Dodik već duže vrijeme bezuspješno pokušava osloboditi".

"Ja ne pamtim veću izdaju srpskog naroda od ove", naveo je Šarović. On tvrdi da bi Dodik još jednu veliku grešku učiniti ako on i njegova stranka kao sudionik u vlasti na razini BiH pristane na povećanje PDV-a u BiH. Šarović kaže da je Dodik spreman učiniti ovaj, za obične građane štetan potez, jer bi se time stvorili preduvjeti za nova zaduženja, prenosi N1.

"Smatram da bi taj potez bila njegova druga velika greška. I na jednom i na drugom pitanju vlast može da padne. Ukoliko uvedu novu stopu PDV-a, za SDS i naše partnere iz opozicije vlast u Republici Srpskoj biće dostižna.

Sa sigurnošću možemo da kažemo da ukoliko to urade, to će biti trenutak promjene vlasti u Republici Srpskoj", poručio je Šarović.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:19