StoryEditor

Dodik: Prijeđena je crvena linija

Piše D  /  14.02.2020., 03:02h

"SNSD je podržao da se sjednica u NSRS-u održi i da se predstavnici stranaka obrate kako bi se pristupilo utvrđivanju zaključaka. Vrlo je važno očuvati jedinstvo u RS-u, ovo je jedno ključno pitanje, ustavna i politička malverzacija", ocijenio je Dodik.

Naveo je kako je zbog odluke Ustavnog suda, za koju tvrdi da je neustavna, prijeđena crvena linija.

"Ne možemo pristati na floskulu kako je potrebno poštivati odluku Ustavnog suda BiH sve dok imamo trojicu sudaca stranaca i dva doskorašnja člana SDA. Spekulativno i manipulativno djelovanje tih ljudi se uzdiglo iznad prava", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH ima samo ono što je izričito dano BiH.

"Ovo je kazneno djelovanje sudaca Ustavnog suda, pod političkim utjecajem centara moći Europe i svijeta. Ova generacija političara će ostati ustrajna", rekao je Dodik.

Dodik je istaknuo kako će se u Parlamentu, ukoliko SNSD ne sudjeluje u glasanju, po automatizmu praviti nova većina.

"Nijedna odluka u Domu naroda neće proći. U Domu naroda su četiri izaslanika iz SNSD-a i oni su glasali kako je dogovoreno. Mi smo samo posložili jedan novi prioritet. Prijeđena je crvena linija djelovanja", kazao je.

Navodi kako treba poštovati odluke zasnovane na pravu, ali kako je odluka Ustavnog suda BiH podvala.

"90 tisuća hektara zemlje pripada općini Trebinje", kazao je Dodik.

Navodi kako nema druge razine vlasti u BiH koja bi mogla osporiti odluku Ustavnog suda BiH.

"Ovo je sprega SDA i sudaca. Pozivam javnost da stane iza nas. Mi ćemo već sljedećeg tjedna predložiti zakon na razini Parlamentarne skupštine koji će regulirati ovo pitanje. Ticat će se mehanizma zamjene stranih sudaca", rekao je srpski član Predsjedništva..

Dodao je da je pozvao veleposlaniek Kvinte i veleposlanika Europske unije.

"Njima je jasno rečeno da je prijeđena crvena linija i da moramo riješiti pitanje Ustavnog suda... Ako se to ne riješi, neće biti BiH. Postigli smo jedinstvo u RS-u", zaključio je Dodik.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:42