StoryEditor

Dodik pozvao NATO da odbaci Odluku o davanju Akcijskog plana za članstvo BiH

Piše D  /  06.09.2019., 05:09h

Dodik je novinarima u Trebinju ponovio da postoji spremnost za jedan oblik suradnje s tim vojnim savezom, ali ne i za članstvo, prenosi Fena.

-Imamo određeni oblik suradnje, mi razumijemo što je ta velika vojna integracija i spremni smo da surađujemo na nivou na kojem Srbija surađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto – ustvrdio je Dodik.

Istakao je da mu nije problem razgovarati s Hahnom i kaže što hoće, a što neće, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće što kto treba prihvatiti.

Ponovio je stav da prvo treba izabrati novo Vijeće ministara BiH.

- Nemam ništa protiv da se na novo Vijeće ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da Vijeće ministara o tome odlučuje, ali da neko unaprijed govori što treba da odluči to vijeće, to je neko drugo pitanje i to je nemoguće – rekao je član Predsjedništva BiH.

Dodik i predsjednik Poslovnog sistema "Svislajon" Rodoljub Drašković dogovorili su danas u Trebinju da će biti osnivači fondacije koja će stati iza izgradnje novog kliničko-bolničkog, dijagnostičkog i rehabilitacijskog centra u Trebinju čija će vrijednost biti veća od 50 milijuna KM.

-Nismo odustali ni od izgradnje zračne luke. Uvjeren sam da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge - ustvrdio je Dodik.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:14