StoryEditor
sjednica o BiH

Dodik povodom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a: ‘Ovo je poznato svakom studentu prava, ali izgleda ne i pravniku Džaferoviću‘

Piše desk  /  11.05.2022., 08:18h
Nijedan član Predsjedništva BiH pojedinačno, pa ni predsjedatelj Šefik Džaferović, nije rangiran iznad predsjedatelja Vijeća ministara, istaknuo je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je, povodom najava da će Džaferović prisustvovati današnjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, napisao na svom Twitter profilu da su iznad predsjedatelja Vijeća ministara Parlamentarna skupština i Predsjedništvo BiH kao kolektivni organ.

"Sva rasprava na ovu temu je besmislena i govori o još jednom u nizu apsurda ove zemlje. Ovo je poznato svakom studentu prava, ali izgleda ne i pravniku Džaferoviću", ističe Dodik.

Dodik je ranije istaknuo da je Džaferovićevo prisustvo današnjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a neovlašteno i antiustavno.

Na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a danas će biti riječi o situaciji u BiH, a trebao bi sudjelovati i predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 03:54