StoryEditor
član predsjedništva bih

Dodik: Ponašanje veleposlanika Fielda samo potvrđuje tezu da je BiH posljednja kolonija Europe

Piše desk  /  24.01.2022., 16:47h
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je blog britanskog ambasadora u BiH Matt Fielda i sadržaj na njemu opasno napuštanje diplomatske prakse i odsustvo poštovanja vanjskog suvereniteta BiH.

Na pitanje Srne da prokomentira Fieldov tekst objavljen na njegovom blogu u kojem je iznio niz optužbi na račun srpskog člana Predsjedništva i Republike Srpske, Dodik je rekao da veleposlanik Field samo potvrđuje njegovu tezu da je BiH posljednja kolonija Europe u kojoj strane diplomate vode aktivnosti baš kao da su u svojoj državi.

- BiH je 26 godina njihov eksperiment i nitko od njih nije odgovarao zašto taj eksperiment nije uspio. Sve što čujemo od njih, a ne bi trebalo uopće da se oglašavaju o unutarnjim pitanjima BiH, jeste korupcija, i to naravno na srpskoj strani - istakao je Dodik, prenosi Srna.

Dodik je upitao kako onda nisu stale sve druge zemlje na svijetu ako zemlja može stati samo zbog korupcije.

- Ili je korupcija samo ovdje, gdje njihov predstavnik prima platu 25.000 eura mjesečno, a porez ne plaća ni u svojoj ni u državi čiji je kolonijalni upravnik - naglasio je Dodik.

On je rekao da se slaže s britanskim veleposlanikom da u BiH mora doći kraj djelovanju bez posljedica i predložio da se može krenuti na primjer od ovog bloga i odgovornosti veleposlanika Fielda za povredu suvereniteta BiH.

Britanski veleposlanik Matt Field, na svom blogu, istaknuo je da je "trenutna kriza u kojoj član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Narodna skupština Republike Srpske pokušavaju da ponište napredak postignut u zadnjih 26 godina, opasno odvlačenje pažnje od korupcije."

Dnevnik.ba

19. svibanj 2022 07:10