StoryEditor

Dodik: Pitat ću Erdogana podržava li Turska isključivo jedan narod u BiH

Piše D  /  17.06.2021., 05:06h

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na današnjem Summitu procesa suradnje u jugoistočnoj Europi koji se održava u Turskoj, da BiH ima status protektorata međunarodne zajednice i upitao kako kao takva može da se kreće ka europskim integracijama.

Dodik je za RTRS rekao da odgovora na to pitanje nije bilo.

On je istaknuo da će turskog predsjednika Erdogana na današnjem sastanku upitati da li Turska kao članica Vijeća za implementaciju mira podržava isključivo jedan narod ili se zalaže za konstitutivnost sva tri naroda u BiH.

Dodik je naveo da je na Summitu razgovarano o temama vezanim za pandemiju, odnosno postpandemijski period u kojem se traži rješenje na koji način krenuti dalje i što učiniti u oblasti ekonomije. Dodao je da je tema bila i dijalog Beograda i Prištine, kao i inicijativa "mali Shengen".

Dodik je istaknuo da je na Summitu jasno rekao da BiH ne priznaje samoproglašeno Kosovo, te da se taj problem jedino može riješit dijalogom Beograda i Prištine.

- Pozvao sam na potrebu da se "mini Shengen" operativno razradi i da se omogući brži protok ljudi i roba - rekao je Dodik za RTRS.

Podsjećamo, srpski član i predsjedatelj Predsjedništva i članovi Željko Komšić i Šefik Džafeorvić borave u posjeti Turskoj gdje sudjeluju na Summitu procesa suradnje u jugoistočnoj Europi, a potom će sudjelovati i na Antalija diplomatskom forumu. Biće održan i sastanak sa turskim predsjednikom.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:13