Article_Top_970x250

DODIK: Pelješki most završena je priča, to je stvar Hrvatske

srpski član predsjedništva

DODIK: Pelješki most završena je priča, to je stvar Hrvatske

svibnja 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik govoreći o imovini Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj i najavi da će biti potpisan bilateralni sporazum kojim će taj problem biti riješen, rekao je u Nišu da ta imovina mora pripasti BiH.

“To je naša imovina. Hrvatska se nije odnosila korektno kada je uspostavljala rješenja koja su omogućavala da daje tuđu imovinu u zakup. Mogla je natjerati vlasnike imovine da nešto riješe, ali nije mogla ona raspolagati imovinom u ime nekoga i da još odredi da stvarni vlasnik ne može joj prići 20 godina”, naglasio je Dodik, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, treba razgovarati i riješiti i to i druga pitanja koja su se na skupu u Tirani pokazala kao značajan problem, kao što je Pelješki most.

“Neki u BiH smatraju da to pitanje BiH mora problematizirati čak do međunarodnog suda. Mislim da je Pelješki most završena priča i da je to stvar Hrvatske, ali to pravi probleme u odnosima. Sve to bi trebalo staviti na dnevni red i završiti u korektnoj atmosferi”, poručio je Dodik, prenosi HMS.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250