StoryEditor
izjava nakon ispitivanja

Dodik: Ova priča uvijek pred izbore, neka podignu optužnicu pa da idemo na sud

Piše desk  /  29.03.2022., 14:56h
Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i šef SNSD-a, nakon sat i pol ispitivanja u Tužiteljstvu BiH rekao je novinarima da se ova priča uvijek nekako pokrene nekoliko mjeseci pred izbore.

"Neka podignu optužnicu pa da idemo na sud. Ovo je politički motiviran proces", rekao je Dodik, prenose mediji.

Kaže da su predočili dokaze vezane za navodnu inkriminaciju.

"Oni tvrde da nema ugovora iz 2007. godine. Banka je dužna čuvati dokumentaciju pet godina nakon otplate kredita, a taj kredit je otplaćen novim kreditom iz 2008. godine. Tako da je prošla obveza da banka čuva dokumente i arhivu", rekao je Dodik.

Ističe da u svojoj dokumentaciji ima originalni ugovor koji je u ovjerenoj kopiji, kako to zakon nalaže, priložio, predočio i dao i zato misli da je otklonjena ta vrsta inkriminacije, koja od početka traje i netko je dokazuje.

"Naravno, zbog istrage vam neću to sada pokazati, ali kada bude to vrijeme da se može pokazati veoma sam zainteresiran da to pokažem. Druga priča je navodno pečat. Ja sam u to vrijeme bio zaposlenik Vlade RS-a i oni su samo ovjeravali dokumente o tome da sam ja zaposlenik i o tome kolika mi je plaća, jer je to traženo za sam kredit i ništa više. Vlada niti je bila jamac, niti je bila žirant, niti otplaćuje kredit, niti bilo kakvu obvezu ima", rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

20. srpanj 2024 23:46