StoryEditor
tko je za RS?

DODIK OPOZICIJI: Za čijeg babe zdravlje radite ovo

Piše desk  /  24.10.2021., 17:09h
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da bi SDS i ostale opozicijske stranke u Republici Srpskoj konačno se trebale odlučiti jesu li opozicija Republici Srpskoj i svom narodu ili SNSD-u i Miloradu Dodiku.

- Ako su opozicija Dodiku, onda ne bi smjeli biti dio udruženog rušilačkog pokreta protiv Republike Srpske. Za početak, mogli bi kazati narodu u Republici Srpskoj jesu li oni za nastavak razvlašćivanja Srpske ili su za povratak nadležnosti koje su Srpskoj oduzete, i ako jesu kako to misle uraditi. Do sada su se borili protiv Srpske, neka za promjenu učine nešto za nju - poručio je lider SNSD-a za Srnu.

On je konstatirao da SDS pričom o tzv. aferama, kriminalu i korupciji nastavlja razarati javnost u Republici Srpskoj i slabiti otpor srpskog naroda prema, slobodno se može reći, okupaciji četiri neizabrana stranca u BiH.

- Ono što ne uradi visoki predstavnik u BiH, uradi Ustavni sud s tri strane suca zbog čega je Republika Srpska od 1995. do danas samo na gubitku. Da bi skrenuli pažnju Srba s te činjenice, opozicioni prvaci ih zatrpavaju lažnim aferama i tako ih uvlače u prljav posao protiv Republike Srpske kojeg su se oni prihvatili. Ako ne smiju da se bore za prava Srba i Republiku Srpsku nije sramota da to i kažu, i da ne smetaju onima koji smiju i hoće - poručio je Dodik.

Lider SNSD-a je naglasio da lažima o kriminalu i korupciji direktno rade za Bošnjake koji su se i ovoga puta ujedinili protiv Republike Srpske.

- Interesantno je da se opozicija u Republici Srpskoj ovih dana ne oglašava povodom optužbi dugogodišnjeg dužnosnika PDP-a Slavka Vučurevića koji je iznio teške optužbe na račun ljudi iz te stranke upravo za kriminal i korupciju. To otkriva da njima nije stalo do borbe protiv kriminala i korupcije, njima je stalo do rušenja javne podrške opstanku Republike Srpske - zaključio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao ako je cilj Milorada Dodika braniti svoju imperiju, kako kaže Milan Miličević, neka odgovori čiju imperiju ovakvim sramnim ponašanjem brani SDS i on osobno.

- Za čije babe zdravlje ili bolje da kažem za čijeg babe zdravlje rade ovo što rade, ne prezajući čak i od borbe protiv zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj - istakao je Dodik.

On je naglasio da su SDS i njeni sateliti, pozivanjem na sankcioniranje Republike Srpske ušli u završnu fazu borbe protiv Republike Srpske.

-Pozivam građane da dobro zapamte ove i dane koji dolaze i da dobro zapamte što je tko radio za ovu zemlju koju nije stvarao ni obranio SDS već narod koji nije dao svoja ognjišta. Svi koji su se ogriješili o zakone odgovarat će i to je nešto za što se SNSD snažno zalaže. Ali i oni koji su Republiku Srpsku ponijeli na tacni da je prodaju moraju znati da osim suda birača ima i sud povijesti. Na oba će loše proći - poručio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 01:05