Article_Top_970x250

Dodik: "Opozicija u RS džaba galami"

program reformi

Dodik: "Opozicija u RS džaba galami"

pro 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da u Programu reformi nema, kako kaže, nijedne riječi o nastavku kretanja Bosne i Hercegovine u NATO savez.

Ističući da se taj dokument čita na razne načine, kazao je kako nema nikakvog integracijskog  plana u NATO i da je to navedeno u Programu reformi BiH, u kome nema ni prejudiciranja članstva BiH u toj vojnoj alijansi.

- Veoma je jasno da je Program reformi dokument koji raskida s kontinuitetom koji smo u prošlosti imali u vezi s iskazivanjem NATO integracija, kao što je to recimo činio bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić – ustvrdio je Dodik.

Podsjetio je da je Ivanić u Predsjedništvu BiH usvojio Strategiju vanjske politike, u kojoj piše da je najvažniji prioritet integracija u NATO, i pored činjenice da je Narodna skupština RS 2018. godine donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti.

Za predstavnike SDS-a i PDP-a je rekao da su u Vijeću ministara skidali s dnevnog reda ANP, čime su mu "produžavali život", ali da nisu imali snage da ga odbijaju.

- Sada džaba galame - rekao je Dodik, prenosi FENA.

Dnenvik.ba