20.06.2022., Narodna skupstina RS, Banjaluka (BiH) – Danas se odrzava posebna sjednica Narodne skupstine RS sazvana na zahtjev srpskog clana Predsjednistva BiH Milorada Dodika. Dodik je sazvao posebnu sjednicu NSRS kako bi se parlament Republike Srpske izjasnio o Odluci o pokretanju postupka za vodjenje pregovora radi zakljucivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na 27. sjednici Predsjednistva BiH 8. 6.2022. Dodik je rekao da Republika Srpska ne dozivljava Veliku Britaniju kao prijatelja.DEJAN RAKITA/PIXSELL
StoryEditor
član Predsjedništva BiH

Dodik: Opozicija glasala protiv Republike Srpske

Piše desk  /  20.06.2022., 15:31h

Glasanjem za Sporazum s Velikom Britanijom opozicija, predvođena PDP-om i SDS-om, glasala je protiv Republike Srpske, istaknuo je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- To pokazuje i njihovu poslušnost prema britanskoj Ambasadi jer su institucije Srpske utvrdile da se Sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti. I to narod treba znati - naveo je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske nije podržala veto srpskog člana Predsjedništva BiH na Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i suradnji između BiH i Velike Britanije, koju je bez konsenzusa usvojilo Predsjedništvo BiH, prenosi RTRS.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:27