Article_Top_970x250

Dodik: OHR je nametnut i lažan kompromis na štetu Srba

posebna sjednica NSRS

Dodik: OHR je nametnut i lažan kompromis na štetu Srba

stu 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je danas u Banjaluci da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u funkciji obrane Srpske, njenih prava, nadležnost i obaveza potvrđenih Daytonskim mirovnim sporazumom, a najviše njegovim aneksom četiri.

- OHR i zemlje koje su ga podržavale nametali su rješenja koja su nazivali kompromisom. Sada znamo da je to lažan kompromis na štetu Srba i zato je vrijeme da se podvuče crta da vidimo gdje smo bili 1995, a gdje sada skoro 25 godina poslije - rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je podsjetio da je cilj "reformi" bio jačanje državnosti BiH, te da od njih ne žive bolje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo stranci koji imaju visoke plaće.

- Pitam vas da li su reforme i zakoni koji su nametani donijeli boljitak BiH, da li smo zadovoljniji pravosuđem koje je nametnuo visoki predstavnik i da li je od početka bilo zavisno od različitih centara moći. Provodeći selektivnu pravdu pravosuđe je dovelo do još veće podijeljenosti - rekao je Dodik, piše RTRS.

Dnevnik.ba