StoryEditor
manevri u un-u

Dodik ogorčen Komšićevim potezom: "Najpametnije je razići se i neka svatko radi svoj posao"

Piše desk  /  25.09.2021., 11:36h
Jedini nebošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Ujedinjeni narodi ne uvažavaju BiH i da je generalni tajnik UN-a Antonio Guterres "morao znati da nije bilo kolektivne odluke Predsjedništva BiH za odlazak predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića u New York na sjednicu Generalne skupštine".

“Zašto da mi uvažavamo ljude koji nas ne uvažavaju? Nije u pitanju uvažavanje mene, nego Predsjedništva BiH. Oni ne uvažavaju BiH”, rekao je Dodik za RTRS. 

Kazao je da u ovo vrijeme, kada se održava Opća skupština UN-a, nikada Srbin nije bio predsjedatelj Predsjedništva BiH i da to “vješto koriste muslimani”. 

Dodik je istaknuo da se Komšić u New Yorku susreo i s Vjosom Osmani, predsjednicom Kosova što, po njemu, predstavlja kršenje odluka u Predsjedništvu BiH. 

''To samo pokazuje da ne drži do BiH, nego do osobnog stava Komšića”, rekao je Dodik. 

Kaže da se Komšić ugodno osjeća s Osmani i crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem, da se drže sastanci i da na visokoj razini priča samo o tome da su “problem Srbija, Srbi i Republika Srpska”. 

“Zato je najpametnije razići se i da svatko radi svoj posao”, zaključio je član Predsjedništva BiH i ponovio da je “moguć miran razlaz u BiH”. 

Milorad Dodik je istaknuo da je potpuno uvjeren da sloboda srpskog naroda ovdje ovisi od toga hoće li Republika Srpska biti neovisna država. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je ponovio da je potrebna “objektivna ocjena” o broju stradalih Srba i Bošnjaka, odnosno “istina o stradanju u Srebrenici”, a ne da se sotoniziraju Srbi i “neopravdano koristi termin genocid”. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:18