StoryEditor

Dodik odgovorio Pammeru: Pismo koje ste mi poslali samo je potvrda da sam ispravno odlučio

Piše D  /  08.11.2018., 11:11h

"Pismo koje ste mi putem medija jučer uputili samo je potvrda da sam imao dovoljno razloga da odbijem susret s Vama. Način na koji ste mi se obratili, puštajući pismo u medije, a da ga meni prethodno niste poslali, govori da Vi i ne znate što nalaže dobra diplomatska praksa. Vi se u pismu meni ne obraćate kao diplomat, već kao akter unutarnje političke scene u BiH, koristeći gotovo isti rječnik i kvalifikacije koje koriste moji politički protivnici. Jedan diplomat od ugleda to sebi nikada ne bi smio dozvoliti", poručio je Dodik u pismu koje je uputio Pammeru

On je naglasio da su austrijski investitori dobrodošli u Republiku Srpsku, te da za njihov dolazak Pammer nema nikakve zasluge. "Jeste li odgovorni za nedolazak nekih investitora, i o tome bi se moglo razgovarati", naveo je Dodik u pismu.

Navodeći da Pammer u pismu konstatira predsjednik RS nikada nije bio ni na jednoj od manifestacija austrijskog veleposlanstva u BiH, Dodik je rekao da je kao predsjednik RS dolazio na manifestacije koje je Pammer organizirao u istoj mjeri u kojoj je on dolazio na proslavu "Dana RS".

"Koliko ste nanijeli štete ugledu svoje države govori i Vaše nedavno oglašavanje na društvenim mrežama, u kojem javno žalite zbog nedolaska političkih elita na prijem u austrijsko Veleposlanstvo. Žalite se da idu na prijeme u Tursku ili Veleposlanstvo Saudijske Arabije. Zar niste time priznali da je Vaš mandat u Sarajevu potpuni promašaj i propuštena šansa za državu Austriju i njen utjecaj", poručio je Dodik u pismu Pammeru.

Predsjednik RS uputio je jučer pismo Pammeru u kojem je naveo da odbija susret s njim, jer je, kako je naglasio, kao diplomatski predstavnik Austrije u BiH činio sve da do željene suradnje ne dođe.

Pammer je u pismu Dodiku, koje je dostavio pojedinim medijima, naveo da odbacuje tvrdnju da on favorizira bošnjačku politiku, dodajući, između ostalog, da retorika predsjednika RS "proizvodi nesigurnost i strah i kod potencijalnih austrijskih investitora".

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 06:31