StoryEditor

Dodik odgovorio Inzku: Je li Austrija primila ijednog Srbina bez osobnih dokumenata?

Piše D  /  05.12.2019., 08:12h

“Narodna skupština Republike Srpske nije donijela zaključke koji obvezuju PIC, ili koji traže njihov stav, ali ne mogu ne primijetiti da ih nisu kvalificirali ni kao antidaytonske ni kao antiustavne”, istaknuo je Dodik upitan da prokomentira zaključke Upravnog odbora PIC-a.

Dodik je naglasio da visoki predstavnik jest predviđen Aneksom 10 Daytonskog sporazuma, ali ne da se bavi unutarnjim pitanjima u BiH, posebno ne onim koja se ne tiču njegovog provođenja.

“Migrantska kriza sigurno nije pitanje kojim bi se PIC trebalo baviti, posebno ne na način na koji je to učinjeno na ovoj sjednici. Što se tiče Inzkove izjave oko Srba i njihovog boravka u Austriji, u kojoj su, kako tvrdi, dobrodošli, uvjeren sam da on ne govori u ime države Austrije i rekao bih da je ta usporedba apsolutno neprimjerena”, istaknuo je Dodik.

Dodik je rekao da bi pitao Inzka samo jedno – je li Austrija ikada primila ijednog Srbina bez osobnih dokumenata i je li Austrija primila ijednog Srbina koji može biti sigurnosna prijetnja po tu zemlju.

“Pošto svi znamo da nije, zbog čega Inzko pokušava nametnuti obrazac u ponašanju koji ne prihvaćaju ostale uređene države, pa i Austrija. Ili, zašto Austrija ne prihvati migrante koji su se, kako stvari sada stoje, parkirali u BiH, jer oni i ne žele ostati u BiH ni u Republici Srpskoj, njima je cilj zapadna Europa. Za plaću koju prima mogao bi bar davati suvisle izjave, ako već ništa drugo ne radi”, poručio je Dodik.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:47