Article_Top_970x250

Dodik odbio primiti njemačku veleposlanicu: ´Radili ste na štetu srpskog naroda´

bez oproštajnog prijema

Dodik odbio primiti njemačku veleposlanicu: ´Radili ste na štetu srpskog naroda´

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Odlazrća veleposlanica Njemačke u BiH Christiane Hohmann poslala je zahtjev za oproštajni prijem kod predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Dodik je u pismu veleposlanici taj zahtjev odbio jer je nezadovoljan radom u njenom mandatu.


"Imajući u vidu da Vas, kao predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH, nisam ni primio u nastupni posjet, obavještavam Vas da ne mogu udovoljiti Vašem zahtjevu za oproštajnim susretom", kaže Dodik na početku pisma, piše Klix.ba. 


On ističe da su njezini javni istupi i diplomatske aktivnosti tijekom boravka u Sarajevu bili politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni, a obećao je o tome "obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke".

"Pored toga, kao veleposlanica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja. Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško povijesno breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu", napisao je predsjedatelj Predsjedništva BiH.

On je napomenuo kako visoko cijeni napore Savezne Republike Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana. 

Dodik na kraju pisma sa žaljenjem tvrdi da ona nije bili adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250